KCM Professionals traint!

Innoverend zijn en blijven? Ontwikkel de competenties van uw medewerkers door in het belang van de organisatie én van uw personeel. Dit draag bij aan klantbeleving én medewerkerstevredenheid waardoor First Time Fix (direct voldoen aan het beantwoorden van de klantvraag) toeneemt en het verloop en/of ziekteverzuim van uw medewerkers daalt.

Zoekt u een manier om dit te vertalen in een competentiestrategie met concrete doelen, resultaten en activiteiten? KCM helpt u de competenties van uw werknemers te herkennen, benutten en ontwikkelen. Met goed competentiemanagement bouwt u de competenties van uw medewerkers op in lijn met de strategie en doelstellingen van uw organisatie. Begin met het herkennen van de competenties van de medewerkers. Dit kan bijdragen aan de uw dienstverlening. De voornaamste reden dat klanten vertrekken naar de concurrent is de ontevredenheid over de dienstverlening. Daarom is manier waarop uw medewerkers een klacht afhandelen wat het verschil maakt bij klantbehoud. Voldoende redenen om klachtenmanagement professioneel aan te pakken.

Herkent u dit? Dan heeft u reden om contact met ons op te nemen.

Klachtenmanagement

Klanten verwachten snel, correct en transparant geholpen te worden door uw medewerkers. En anders zijn ze snel vertrokken naar de concurrent. Een optimale afhandeling van klachten is dan ook geen luxe maar noodzaak. Daar bovenop zorgen klachten voor een lagere medewerkerstevredenheid en kost het uw bedrijf tijd en geld. En uw imago.

Aan de andere kant: klanten die snel en goed geholpen worden met een klacht worden vaak loyale klanten of zelfs ware ambassadeurs van uw bedrijf. En snelle verbetering van uw klachtenafhandeling is vaak heel goed mogelijk. Alle reden dus om uw beleid en processen rondom klachtafhandeling eens scherp door te lichten.

Als u echt wilt weten hoe uw organisatie klachten afhandelt, hoe de klant dit ervaart en de manier waarop uw organisatie zijn klachtprocessen met nieuwe inzichten kan optimaliseren, dan brengt onze klachtenmanagementscan dit haarscherp in beeld. Inclusief uw sterke en zwakke kanten.

Competentiemanagement

Het grotere doel van ons competentie management is om uw personeel maximale groei en ontwikkeling door te laten maken, zodat zij hun werk nog beter doen en uw bedrijfsdoelstellingen sneller worden behaald. Daarbij zijn natuurlijk hun kennis en vaardigheden van belang die ze reeds hebben opgedaan door opleiding, training en ervaring. Maar ook hun intrinsieke motivatie, persoonlijkheid en gedrag zijn belangrijk.  Deze factoren zijn immers evengoed bepalend voor het effectief behalen van uw bedrijfsresultaten.

Om een goed beeld te krijgen van de relevante functies binnen uw contact center, organiseren we in een korte periode gesprekken met de relevante medewerkers. We treden met hen in contact om goed zicht te krijgen op hun huidige werkzaamheden binnen uw organisatie. Op basis van deze informatie, de input vanuit andere afdelingen en de resultaten uit eigen onderzoek stellen wij functie- en competentieprofielen op voor de verschillende rollen binnen uw organisatie.

 

Wilt u meer trainen en weten?

Vraag dan meer informatie aan of neem contact met ons op! Zo weet u binnen 10 minuten hoe u het verschil kunt maken.

 

Informatie aanvragen