Met passie voor organiseren en expertise in klantcontact

Maak kennis met KCM Professionals

KCM Professionals is een Nederlands bedrijf dat zich sinds 1999 richt op het ontwikkelen, verbeteren en besturen van Customer Experience Management. Wij zijn gespecialiseerd in klantbeleving. KCM Professionals levert u de benodigde kennis en ervaring door de inzet van onze specialisten

Missie

Organisaties richten zich op hun kernprocessen. Een optimale klantbeleving als onderdeel van het Customer Experience Management programma, is hierbij van essentiële waarde voor het bestaansrecht van organisaties. Op dit vakgebied willen wij een toonaangevende speler zijn.

Visie

KCM streeft naar optimale klantbeleving, waarbij het evenwicht tussen kwaliteit, service, kosten en klanttevredenheid dient te worden gerealiseerd. In één keer goed, via elk gekozen kanaal, klantgericht én met passie.

Karakter en kernwaarden

“Het karakter van KCM Professionals in trefwoorden: pragmatisch, mensgericht, doen wat je belooft, met tempo en diepgaande kennis van klantbeleving én klantcontact.”

 

De 5 kernwaarden van KCM zijn:

Gedreven – professioneel – zelfbewust – betrokken  – deskundig

 

 

 

KCM Professionals bestaat ruim 20 jaar

Voorheen als Ferment Management en BRW Groep. In 2020 zijn de organisaties samengevoegd in het belang van synergie, ambities en mogelijkheden voor onze opdrachtgevers.

KCM Professionals is één van de grootste nationale adviesbureaus in Customer Experience en is opgericht in 1999.

KCM staat voor de professionalisering van klantcontact. Wij willen vanuit onze missie, kernwaarden, creativiteit en pragmatische aanpak een inspiratiebron zijn voor onze klanten.

KCM richt op het ontwikkelen, verbeteren en besturen van Customer Interaction Excellence.

Wij zijn gespecialiseerd in klantbeleving. KCM levert u alle benodigde kennis en ervaring door de inzet van onze specialisten.

 

Wij hopen dat wij ook uw partner mogen zijn in het optimaliseren van uw klantcontact!